- Kategorie
-
MAKARON (SEMOLINOWY) LASAGNE BIO 250 g - LA BIO IDEA
Nowość
![MAKARON (SEMOLINOWY) LASAGNE BIO 250 g - LA BIO IDEA MAKARON (SEMOLINOWY) LASAGNE BIO 250 g - LA BIO IDEA](/images/ekoidea/28000-29000/MAKARON-SEMOLINOWY-LASAGNE-BIO-250-g-LA-BIO-IDEA_%5B28838%5D_480.jpg)
![MAKARON (SEMOLINOWY) LASAGNE BIO 250 g - LA BIO IDEA MAKARON (SEMOLINOWY) LASAGNE BIO 250 g - LA BIO IDEA](/images/ekoidea/28000-29000/MAKARON-SEMOLINOWY-LASAGNE-BIO-250-g-LA-BIO-IDEA_%5B28838%5D_480.jpg)
Symbol:
8015602000367
5.77
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność |
Duża dostępność
|
Waga | 0.28 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 8015602000367 |
Zamówienie telefoniczne: 508 385 661
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
semolina (mąka z PSZENICY durum*), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron w postaci dużych, prostokątnych płatów do przygotowania lasagne
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nie wymaga wstępnego gotowania. Na natłuszczonej blaszce ułożyć warstwę lasagne, zalać sosem beszamelowym lub pomidorowym i tak kolejno układać warstwy. Górna warstwa musi być całkowicie przykryta sosem i serem. Piec w piekarniku w temperaturze 200℃ przez 30 min.
Propozycja podania:
Przygotuj dodatkowo: 2 łyżki oliwy z oliwek, 60 g MASŁA, 4 łyżki mąki, 600 ml MLEKA, 1 duża cebula pokrojona w kostkę, 1 ząbek czosnku krojony, 120 g marchwi pokrojonej w kostkę, 2 łodygi selera pokrojone, 1 puszka soczewicy, 400 g pomidorów pokrojonych, 70 g przecieru pomidorowego, 2 łyżki pietruszki, 200 g startego parmezanu.
1.Przygotuj sos beszamel, rozpuszczając MASŁO w rondlu, ubijając przesianą mąkę z masłem, aż się połączy. Dodaj zimne MLEKO i mieszaj, aż sos się ugotuje. Wyłącz ogień, gdy sos będzie gładki. Dodaj sól i pieprz do smaku.
2.Podsmaż cebulę, czosnek i przecier pomidorowy na oleju, aż kolor przecieru stanie się jaśniejszy. Dodaj warzywa, soczewicę i pokrojone pomidory. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
3.Nasmaruj olejem prostokątne naczynie do pieczenia i układaj warstwami lasagne, sos beszamel, lasagne, nadzienie, aż wykorzystasz wszystkie składniki. Przykryj serem i wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 200℃ na 30 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1490 kJ / 352 kcal
Tłuszcz - 1,5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0,3 g
Węglowodany - 72 g
w tym cukry - 3,2 g
Błonnik - 3,0 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać JAJA, SOJĘ, gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
semolina (mąka z PSZENICY durum*), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron w postaci dużych, prostokątnych płatów do przygotowania lasagne
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nie wymaga wstępnego gotowania. Na natłuszczonej blaszce ułożyć warstwę lasagne, zalać sosem beszamelowym lub pomidorowym i tak kolejno układać warstwy. Górna warstwa musi być całkowicie przykryta sosem i serem. Piec w piekarniku w temperaturze 200℃ przez 30 min.
Propozycja podania:
Przygotuj dodatkowo: 2 łyżki oliwy z oliwek, 60 g MASŁA, 4 łyżki mąki, 600 ml MLEKA, 1 duża cebula pokrojona w kostkę, 1 ząbek czosnku krojony, 120 g marchwi pokrojonej w kostkę, 2 łodygi selera pokrojone, 1 puszka soczewicy, 400 g pomidorów pokrojonych, 70 g przecieru pomidorowego, 2 łyżki pietruszki, 200 g startego parmezanu.
1.Przygotuj sos beszamel, rozpuszczając MASŁO w rondlu, ubijając przesianą mąkę z masłem, aż się połączy. Dodaj zimne MLEKO i mieszaj, aż sos się ugotuje. Wyłącz ogień, gdy sos będzie gładki. Dodaj sól i pieprz do smaku.
2.Podsmaż cebulę, czosnek i przecier pomidorowy na oleju, aż kolor przecieru stanie się jaśniejszy. Dodaj warzywa, soczewicę i pokrojone pomidory. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
3.Nasmaruj olejem prostokątne naczynie do pieczenia i układaj warstwami lasagne, sos beszamel, lasagne, nadzienie, aż wykorzystasz wszystkie składniki. Przykryj serem i wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 200℃ na 30 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1490 kJ / 352 kcal
Tłuszcz - 1,5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0,3 g
Węglowodany - 72 g
w tym cukry - 3,2 g
Błonnik - 3,0 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać JAJA, SOJĘ, gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
12
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
DO-IT CONSUMER PRODUCTS BV, HERMESWEG 7, 3771 ND BARNEVELD
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Producenci