• Kategorie
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA RAZOWEGO BEZGLUTENOWA 500 g - GRANO

Symbol: 5902560390391
10.65
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12.6
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12.6
Kurier DHL 15.9
Kurier FedEx 15.9
Poczta Polska Paczka 48 15.9
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (pobranie) Pocztex 48 19
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.55 kg

Zamówienie telefoniczne: 508 385 661

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
skrobia modyfikowana z manioku (tapioka), mąka ryżowa, mąka gryczana, mąka lniana, cukier, sól, mielona łuska babki płesznik, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, drożdże piekarnicze suche, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym.

OPIS
Mieszanka piekarnicza bezglutenowa do wypieku chleba razowego jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych recepturą proporcjach.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj: 420 ml wody, 3 łyżki oleju, 2 łyżeczki octu, foremkę
• Przygotuj foremkę do chleba, natłuść i obsyp mąką bezglutenową,
• Suchą mieszankę przesyp do wysokiej miski i dokładnie ją przemieszaj,
• Mieszając dodaj do masy 3 łyżki oleju, 420 ml wody oraz 2 łyżeczki octu,
• Ciasto dokładnie wyrabiaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji,
• Pozostaw ciasto w misce na około 10 minut w ciepłym miejscu,
• Po upływie czasu, wyrabiaj ciasto jeszcze przez około 2 minuty,
• Następnie przełóż masę ciasta do przygotowanej formy,
• Foremkę przykryj ściereczką i odłóż w ciepłe miejsce na około 20 minut,
• Rozgrzej piekarnik z funkcją termoobiegu do 200°C,
• Wstaw foremkę do piekarnika i piecz przez 20 minut,
• Zwiększ temperaturę na 225 - 230°C i piecz chleb przez kolejne 7 minut,
• Po upływie czasu, wyłącz piekarnik i studź chleb w foremce około 5 min,
• Wyjmij chleb z foremki i studź przez około 15 minut tak aby odparował.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1418 kJ / 338 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 4,2 g
Błonnik: 5,2 g
Białko: 6,2 g
Sól: 2,9 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Ilość w opakowaniu zbiorczym:
10
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Młyn Niedźwiady A.Siewkowski Spółka komandytowa, 59a, 62-800 Niedźwiady
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Producenci