-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
TORTELLONI SZPINAK I RICOTTA 250 g - NOVELLE
Symbol:
5900354039754
7.65
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność | Duża dostępność 94 szt. |
Waga | 0.27 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5900354039754 |
Zamówienie telefoniczne: 508 385 661
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
ciasto makaronowe (72 %) [semolina z PSZENICY twardej (Triticum durum), masa JAJOWA pasteryzowana** (19,4 %)]; nadzienie z serem Ricotta i szpinakiem (28 %) [bułka tarta (mąka PSZENNA, sól), SER Ricotta (21,5 %) (MLEKO, SERWATKA z (MLEKA), sól), szpinak 14,3 %, margaryna (tłuszcz kokosowy, oleje roślinne: słonecznikowy, SOJOWY, rzepakowy, woda), SER topiony w proszku (MLEKO, SERWATKA z MLEKA, sól, enzymy), sól, aromaty, przyprawy].
(**jaja z chowu ściółkowego)
OPIS
Produkt pasteryzowany, suszony.
Tortelloni Novelle to małe pierożki z makaronowego ciasta jajecznego z nadzieniem z sera ricotta i szpinakiem.
Tortelloni Novelle produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości PSZENICY durum, oraz z jaj od kur z chowu ściółkowego. Nie zawierają oleju palmowego i konserwantów. To właśnie dzięki naturalnym składnikom tortelloni Novelle jest tak smaczne.
Produkt nie wymaga przetrzymywania w lodówce i gotuje się ok 16 minut w osolonej wodzie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini.
2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g przed ugotowaniem
Wartość energetyczna: 1538 kJ/364 kcal
Tłuszcz: 6,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 4,2 g
Białko: 15 g
Sól: 1,6 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.
ciasto makaronowe (72 %) [semolina z PSZENICY twardej (Triticum durum), masa JAJOWA pasteryzowana** (19,4 %)]; nadzienie z serem Ricotta i szpinakiem (28 %) [bułka tarta (mąka PSZENNA, sól), SER Ricotta (21,5 %) (MLEKO, SERWATKA z (MLEKA), sól), szpinak 14,3 %, margaryna (tłuszcz kokosowy, oleje roślinne: słonecznikowy, SOJOWY, rzepakowy, woda), SER topiony w proszku (MLEKO, SERWATKA z MLEKA, sól, enzymy), sól, aromaty, przyprawy].
(**jaja z chowu ściółkowego)
OPIS
Produkt pasteryzowany, suszony.
Tortelloni Novelle to małe pierożki z makaronowego ciasta jajecznego z nadzieniem z sera ricotta i szpinakiem.
Tortelloni Novelle produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości PSZENICY durum, oraz z jaj od kur z chowu ściółkowego. Nie zawierają oleju palmowego i konserwantów. To właśnie dzięki naturalnym składnikom tortelloni Novelle jest tak smaczne.
Produkt nie wymaga przetrzymywania w lodówce i gotuje się ok 16 minut w osolonej wodzie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini.
2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g przed ugotowaniem
Wartość energetyczna: 1538 kJ/364 kcal
Tłuszcz: 6,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 4,2 g
Białko: 15 g
Sól: 1,6 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 12 |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
Producent - nazwa i adres | Wyprodukowano we Włoszech na zlecenie MP Trade Sp. z o.o., ul. Dwernickiego 5, 21-450 Stoczek Łukowski |
BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH) | BEZ CUKRU (w składnikach) |
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Producenci